- Autor: TerezaBenickova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 240 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 180 |
Quinoa (v suchém stavu) | 80 |
Cukr vanilkový | 8 |
Jahody | 140 |
Energetická hodnota celkem: 2572 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 90,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1286 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Quinou přesypeme do sítka a propláchneme vroucí vodou. Necháme odkapat. Do kastrůlku na rozehřáté plotýnce vlijeme mléko a přidáme propláchnutou quinou. Vaříme 15-20 minut, dokud směs nezhoustne. Zatímco se směs vaří přisypeme trochu vanilkového cukru (vanilkový cukr můžeme nahradit čekankovým sirupem). Po uvaření odstavíme z plotýnky, necháme trochu vychladnout a přimícháme jogurt, až vznikne krémová konzistence. Kaši dozdobíme ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.